En (bæredygtig) Løsning på ‘Flygtningekrisen’

Her er noget, DU kan gøre:

1) Accepter at du selv må blive lidt fattigere (materielt set), således at den pt. ulige fordeling af velstand i verden kan gøres mere lige.

1.1) Undlad at investere i den nye Iphone elller det nye, smarte 4k-TV. De vil ikke gøre dig lykkeligere, men tværtimod sænke dig dybere ned i dit misbrug. Hold din næste ferie i Danmark (det er et vidunderligt land).

1.2) Overvej hvad der virkelig gør dig glad. Er du som de fleste mennesker, vil du efter kort tids refleksion indse, ar det ikke er materielle ting, men tværtimod den tid du tilbringer i fællesskaber. Det være sig din familie, dine venner, kammeraterne i sportsklubben eller på arbejdspladsen.

1.3) Erkend at døden er evigt nærværende. Forhåbentlig dør du mæt af dage, men der er en vis risiko for, at du ikke vågner op i morgen. Og hvis du gør, at du ikke er i live om en uge, en måned, et år. Erkend at du skal dø, og at du ikke ved hvornår. Lev dit liv i overensstemmelse med denne erkendelse.

1.4) Indse at du ikke er centrum i universet. At oplevelsen af at være centrum i universet er en biologisk dåbsgave, som du i kraft af dine åndsevner har muligheden for at sætte dig ud over. Ikke hele tiden, snarere tværtimod, men i det mindste i de virkeligt vigtige øjeblikke, hvor du f.eks. skal beslutte dig for hvilket parti du skal stemme på, eller hvilken holdning du skal indtage i livets svære situationer.

1.5) Søg hjælp hvis du ikke i tilstrækkelig grad kan mærke dig selv. Hvis du ikke kan mærke andre. Du er ikke fortabt, ikke underlig, ikke sær. Der er hjælp til rådighed, hvis blot du tør spørge.

1.6) Tilgiv andre mennesker. De er præcis lige så forvirrede, bange, og skræmte som du selv. De kan ikke alle mærke det. Nogle skjuler det bedre end andre. Men frygten er der, i os alle, den er naturlig. Og den bliver til tider udtrykt på særdeles uheldig eller frastødende vis.

1.7) Tilgiv dig selv. Du er blot endnu en manifestation af og i et univers, som du ikke har chancen for at begribe betydningen af, eller meningen med. I den forstand er du ‘guds’ barn, og som sådan kan du aldrig gå vild.

‘I wish you way more than luck!’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s